perjantai 20. joulukuuta 2013

Treenikausi käynnissä!

Hei!
Treenikauteni on lähtenyt hyvin käyntiin. Olen keskittynyt peruskuntoharjoitteluun ja voimatasojen nostoon.
Peruskuntoharjoitukset ovat olleen pyöräilyä ulkona, spinningiä, uintia, juoksua, sisäsoutua, trainerilla ja rullilla ajelua. Hiihtoakin kerkesi vähän jo kokeilla kunnes säät muuttui ja syksy teki paluun...

Punttiksella olen tehnyt perusvoimaa koko kehoon, mutta keskittynyt eniten jalkoihin sekä keskivartaloon.
Uimassa on tullut käytyä n.15 kertaa syksyn aikana ja alun kylpemisestä on siinäkin päässyt jo ihan uinnin makuun. Olen uinut noin 3 - 4km kerralla vaihdellen kroolia ja rintauintia. Uinti on kyllä erinomaista liikuntaa varsinkin kun päivät jumittaa toimistotöissä. Olen huomannut uinnin aloittamisen jälkeen rintarangan ja hartoiden liikkuvuuden selvää paranemista.

Tässä vaiheessa kautta on kuitenkin tärkeintä saada pitkiä peruskuntoharjoituksia. Se on haastavaa koska ulkona sää on surkea ja kurja. Minulla on kuitenkin hyvä vinkki miten saada pidennettyä treenejä jos 3h trainerilla ajamiset eivät meinaa onnistua. Vinkkini on yhdistellä monta eri lajia ja tehdä triathlon tyyppisiä harjoituksia.
Esimerkiksi sadepäivänä teen salilla 1h juoksun ja sen päälle 1½h spinningin ja jos vielä riittää virtaa niin soutaa ½h päälle. Kyllä sillä pitäisi saada itseään arki-iltana riittävästi väsytettyä! Ainakin hikoilee jos ei muuta. Toinen hyvä vinkki on maastopyöräily ulkona ja kun alkaa olemaan sen verran kylmä, että homma ei enää miellytä siirrytään sisätiloihin ajamaan maantiepyörällä rullien päällä. Väitän että tuossa on myös hermostolle hyvä ärsyke, kun pääsee kylmästä sisään ja lämmittää itsensä rullilla kovalla kadenssilla ajaen.

Pilvilammen kiertoa
 Öjbergin valloitusta

Askeettiset treeniolosuhteet koventaa luonnetta! (taustalla varapyörä jos kyllästyy hiilikuituiseen :) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti